• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/PolatderesiKulturYardimlasmaDernegi/
  • www.twitter.com

2010 LYS Sivas 1. si Polat Deresinden..

2010 yılı LYS sınavında Suşehri ve Sivas birincisi ve Türkiye 34 ncüsü Damla OLGUN oldu. Polat Deresi Karacaören Köyünden olan Damla OLGUN başarısını Köyünde tarladan dönüşünde öğrendi. Damla OLGUN Suşehri Anadolu Öğretmen Lisesini bitirerek sınavlara katıldı.
 
Polat Deresinin başarılı öğrencisi Damla Olgun; aldığı sonuçtan memnun olduğunu, başarısında en başta babası Çoban Yücel'in, annesinin ve tüm ailesinin katkıları olduğunu, ayrıca Suşehri Anadolu Öğretmen Lisesi hocalarının ve Suşehri Fen Dershanesi hocalarının emeklerinin olduğunu söyleyerek onlara teşekkür etti.. 
Damla Olgun; sınava hazırlanırken başarısının sırlarını şöyle açıkladı; "Düzenli çalıştım, aşırıya kaçmadım, idealim Edebiyat okumak, edebiyat haricinde başka bir tercihim olamaz, isteseydim ilk 10'a girebilirdim, amacım iyi bir edebiyatçı olmak, okuyacağım okulda da başarılı bir öğrenci olmak" dedi. Elde ettiği başarıdan dolayı " beni hocalarım, arkadaşlarım, ailem, köylülerim tebrik ettiler hepsine teşekkür ederim, ancak amcamla Çakmakkır yaylasından eve dönerken yolda babam Yücel Usta önümüzü çevirdi, elinde bir demet kır çiçeği vardı, bana uzattı, kızım tebrik ederim dedi, bu an benim için unutulmaz bir andır" dedi. 

İlk Öğretimden beri başarılı bir öğrenci olan Olgun'un En büyük hayalinin Edebiyat okumak ve Üniversitede araştırma görevlisi olmak istediğini belirtti. 
6 puan türünde Sivas il birincisi olan öğrencisi Damla Olgun'un aynı zamanda Türkiye 34'üncü oldu. Yine 6 puan türünde il birincisi olan İhsan Furkan Kılıç'da Türkiye 59'uncusu oldu.

LYS Sivas İl Birincisi İhsan Furkan Kılıç da, aldığı sonucun kendisini çok mutlu ettiğini söyleyerek, öğretmenlerine ve ailesine emeklerinden dolayı teşekkür etti.

4 puan türünde il ikincisi olan Murat Zengin ise düzenli çalışma neticesinde başarının mutlaka geleceğini, bu tür başarıların 1 yıllık çalışmayla değil, lise birinci sınıftan itibaren uygulanacak planlı çalışmayla mümkün olabileceğini söyledi.

Başarılı öğrenciler öğretmenleri ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.



3269 kez okundu

Yorumlar

tebrik     21/07/2010 18:48

polat deresini temsil ederek üstün başarılar elde eden duygu kızımızı tebrik eder,bundan sonraki yaşamında nice başarılar dileğiyle ailesine ve başarısında katkısı olan herkese teşekkürlerimi iletirim. allah yolunu acık etsin.
Celalettin KESKİN

     20/07/2010 02:04

Polat deresinin başarılı öğrencisi Damla Olgun'u tebrik ederim. Sevgili yiğenim inşallah bölgemizin ilk akademisyeni sen olursun.
Cemalettin OLGUN