• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/PolatderesiKulturYardimlasmaDernegi/
  • www.twitter.com

DERNEĞİMİZİN KADİM HİZMETKARIYDI

 
      Şükrü Bostancı 1950 yılında Erzurum'un Ilıca İlçesi Karakale Köyünde doğdu. 18 yaşında Memleketinden ayrılarak 1969 yılında Dolayoba'ya geldi. 1960' lı yıllarda Dolayoba Köy'dü, kent'in'un ücra bir köşesiydi. İstanbul'un inşaatlarına tuğla ve biriket burada yapılıp gönderilirdi.
      Şükrü Bostancı bu ortam içerisinde kendisine biriketçiliği seçti, yıllarca helalinden kazandığı bu işten biriktirdiği paralarla kendisinden küçük kardeşlerinin ve ailesinin geçimini sağladı. Dolayoba artık onun mekanı oldu.
      Askerliğini yapıp geldikten sonra iş hayatına yine kaldığı yerden başladı,  Polatderemizin milli damadı oldu. Artık Şükrü'nün bir yanı Erzurum bir yanı Sivas'tı. Dürüst ve çalışkanlığının verdiği ivme ile işlerinde başarılı oldu.
      Şükrü bey iş hayatına paralel olarak fikir, düşünce ve sosyal faaliyetlerle de ilgilendi. Çok sayıda ağıtları, şiirleri, deyişleri vardır. Son yazdığı  İstanbul şiirinin en son mısraları bu olmuştır.
 
      Dertlerim peşimde hep katar katar
      Sevdiklerim bize ihanet eder
      Bostancı der, artık bu kadar yeter
      Anlayana fazla gelir İstanbul
 
      Sırasıyla Milli Selamet- Fazilet- Refah ve Saadet partilerinin Pendik İlçe teşkilatlarının yönetim kurullarında hayatının sonuna kadar bulundu. İnandığı Milli görüş düşüncesinden milim ayrılmadı, hayatı boyunca inancının fanatikliğini elinden bırakmadı. Normal hayat akışı içerisinde her şeye olumlu bakan pozitif yapısı vardı ancak iş particiliğe geldimi her şey biterdi, en büyük milli görüştü başka büyük yoktu.
      1989 yılında yapılan yerel seçimlerde Velibaba Muhtarlığına adaylığını koydu. Karşısında güçlü adaylar vardı, seçim kampanyası çok renkli geçmişti, çok çalıştı, seçim sandıkları açılınca rakiplerine fark atarak muhtarlık seçimini kazandı.
    18 yaşında umutsuzca geldiği Dolayoba'ya 38 yaşında muhtar oldu. Görevini başarıyla 1 dönem sürdürdü. Doalyoba halkına hemşehrilerine hizmetlerde bulundu. Kimsesizlerin derdine derman oldu.
      Şükrü Bostancı muhtarlık hizmetinden sonra  işlerine dahaçok zaman ayırdı, kendi şirketi olan Korukçuoğlu İnşaatı kurdu.
      Polatderesi Kültür yardımlaşma Derneğimizin arsasının alınmasında maddi manevi yardımlarda bulundu. Halen inşaatı devam eden binamızın mütaahhitliğini Korukçuoğlu inşaat olarak O üstlendi, bu hizmeti karşılığı derneğimizden maddi katkı istemedi.
     Derneğimizin bütün faaliyetlerinde bizzat bulundu, her yıl düzenlenen Polatdersi şenliklerimze gönüllü sponsor oldu, hemşehrisi, kadim dostu Erzurumlu Aşık Nuri Çırağı'yı şenliklerimize sponsorluğunu yaparak gönderdi.
      Milli damadımız, dost insan, inançları uğrunda bir adım dahi geri atmayan radikal ve sempatik tartışmacımız Şükrü Bostancı'yı kaybetmenin hüznü içindeyiz.
      Yattığın yerde nurlar içinde ol. Haklarımızı helal ediyoruz, ne kadar çok sevenlerin varmışki Velibaba Camisi ve çevresi cenaze namazını kılmaya, seni ebediyete yolcu etmeye, seni Hakka yollamaya gelenlerle dolup taştı.
      18 yaş heyecanıyla gelip tutunduğun bu topraklar seni bağrına bastı binlerce sevenin cenazende saf tuttu. Sana fatihalar okudular, haklarını helal ettiler. Ruhun şad olsun,mekanın cennet  olsun güzel insan.
 
 
      NE MUTLU SANA ŞÜKRÜ BOSTANCI
      BIRAKTIĞIN DOSTLAR SANA DUACI
       AHİRETE GİTTİN  HÜSNÜ İMANLA
      BİZLER KALDIK BU DÜNYADA KİRACI
  
                                                                             Cemalettin Olgun 02 Mart 2013 İstanbul

Şükrü Bostancı'nın en son kaleme aldığı  SİTEM-İ İSTANBUL şiiri
 
Mazlumun ahı,
İndirir tahtından
Vallahi Şahı.
Tarih 69 sıladan çıktım,
İnsanlık ateşin severek yaktım.
Dosta akrabaya hep sıcak baktım,
Şimdi buz gibiyim neden istanbul?
 
On sekiz yaşımda düştüm yollara,
Sanki kapılmıştım deli sellere,
Aldırmazdım başa gelen hallere,
Sana kavuşmaktı derdim İstanbul.
 
Mutlu yaşıyorduk hep bir arada,
Parçalamak için çakal sırada,
İyileşmez mikrop çıktı yarada,
Saramadın yaramızı İstanbul.
 
Altı kardeş idik mutlu yaşardık,
Dargın olanlara hayli şaşardık,
Ensonunda darılmayı başardık,
Şeytan girdi aramıza İstanbul.
 
Ben saygı duymuşum her zaman sana,
Canımı yaktılar zalimler fena,
Eceleim gelseydi keşke bu cana,
Bu günleri görmeseydim İstanbul.
 
Dertlerim peşimde hep katar katar,
Sevdiklerim bize ihanet eder,
BOSTANCI der, artık bu kadar yeter,
Anlayana fazla gelir İstanbul. 

YORUMLAR
Ali Engin Ortakcı Allah rahmet eylesin; toprağı bol olsun.
Kemal Eren allah rahmet eylesin mekanın cennet olsun enişte
Hikmet Yalcin herzaman bu güzel tanıtımından dolayı seni örnek alan sayğıyla alkışlıyan birisiyim.sağollasın abi.
Adem Bostancı Cemalettin Olgun abi yüreğine saglık Allahım tüm merhum ve merhumelerimizin kabirlerini cennet mekan etsin
Semra Şahin Öztekin Ailesine ve bütün sevenlerine Allah sabır versin..Rabbim rahmet etsin.. 


3535 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın